pretraživanje facebook

JAČANJE OCD-A NA PODRUČJU BARANJE – SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUGA

naslovna / JAČANJE OCD-A NA PODRUČJU BARANJE – SASTANAK PREDSTAVNIKA UDRUGA
OCD naslovnica

Autor: anadragila

Datum: 27.01.2023.

Kategorija: novosti

26. siječnja 2023. godine održan je sastanak predstavnika organizacija civilnog društva s područja Baranje u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a na području Baranje“. Sastanak je održan u Meci u prostorijama ODCK Darda s početkom u 11 sati.

Sudjelovalo je dvadesetak sudionika iz različitih organizacija iz Darde, Bilja, Belog Manastira, Kopačeva i Meca. Sastanak je organiziran u svrhu međusobnog informiranja i umrežavanja. Predstavnici udruga predstavili su rad udruga i projekte koje provode. U idućem razdoblju tijekom 2023. godine planiraju se brojne aktivnosti koje su najavljene i predstavljene od strane organizatora i predstavnika prisutnih udruga.

Razgovaralo se i o brojnim izazovima s kojima se udruge suočavaju, a izazovi se odnose na provedbu projekata financiranih iz europskih fondova kao i na održivost projektnih aktivnosti. Predstavljene su nove mogućnosti koje su planirane u sklopu Programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2021. do 2027. godine, a koji se temelji na Nacionalnoj razvojnoj strategiji Republike Hrvatske do 2030. godine. Predstavnici dijela udruga su naveli kako čekaju nove natječaje iz Europskog socijalnog fonda plus te kako imaju ideje s kojima će se na natječaje i javiti.

Sastanak udruga je organiziran u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta OCD-a na području Baranje“ koji provodi udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. u partnerstvu s Općinskim društvom Crvenog križa Darda. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

“JAČANJE KAPACITETA OCD-A NA PODRUČJU BARANJE”  (UP.04.2.1.11.0036)
Projekt je usmjeren na doprinos rješavanju problema s kojim se susreću udruge, a tiču se nedostatka kapaciteta u području financijskog upravljanja, prikupljanja sredstava i zakonodavnog okvira za djelovanje organizacija civilnog društva.
Partner: Hrvatski Crveni križ Općinsko društvo Crvenog križa Darda
Ukupna vrijednost projekta je: 471.320,00 kn

  • iznos sufinanciranja ESF je 400.622,00 kn
  • iznos sufinanciranja Ureda za udruge Vlade RH je 70.698,00 kn

Razdoblje provedbe: 21.3.2022.-21.09.2023.

OZNAKE: