pretraživanje facebook

Projekti

naslovna / Projekti
 • JAČANJE KAPACITETA OCD-A NA PODRUČJU BARANJE

  Projekt “Jačanje kapaciteta OCD-a na području Baranje” usmjeren je na doprinos rješavanju problema s kojim se susreću udruge, a tiču se nedostatka kapaciteta u području financijskog upravljanja, prikupljanja sredstava i zakonodavnog okvira za djelovanje organizacija civilnog društva.

  Partner: Hrvatski Crveni križ Općinsko društvo Crvenog križa Darda

  Ukupna vrijednost projekta je: 471.320,00 kn

  Razdoblje provedbe: 21.3.2022.-21.07.2023.

 • RAZVOJ DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA U BELOM MANASTIRU

  Projekt “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru” usmjeren je na stjecanje znanja i vještina zaposlenika i nezaposlenih članova udruge o društvenom poduzetništvu te podupiranje poslovanja društvenog poduzeća i društvenih poduzetnika. Projekt se prvenstveno bavi prevencijom socijalne isključenosti mladih koji su odrasli u alternativnoj skrbi.

  Partneri: Grad Beli Manastir i Poduzetnički centar Beli Manastir d.o.o.

  Ukupna vrijednost projekta je: 1.077.908,40 kn

  Razdoblje provedbe: 5.10.2020.-4.10.2022.

 • OBRAZOVNI KLUB

  Program”Obrazovni klub” financiran je od strane Ministarstva rada mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
  Aktivnosti imaju za cilj unaprijediti podršku mladima koji izlaze iz udomiteljstva i drugih alternativnih oblika skrbi, ali i drugim mladim osobama koje se nalaze u nepovoljnim životnim okolnostima kroz trogodišnje razdoblje..

  Partneri: CZSS Beli Manastir

  Ukupna vrijednost projekta je: 480.000,00 kn

  Razdoblje provedbe: 1.6.2020.-31.5.2023.

 • PODRŠKA UDOMITELJSTVU U BARANJI

  Program”Podrška udomiteljstvu u Baranji” financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
  Aktivnosti imaju za cilj unaprijediti i zaštititi prava djece te pružiti aktivnu podršku udomiteljskim obiteljima kroz trogodišnje razdoblje..

  Partneri: CZSS Beli Manastir, Udruga mladeži Zamijenite nam tugu osmijehom ZANTO

  Ukupna vrijednost projekta je: 690.000,00 kn

  Razdoblje provedbe: 1.6.2020.-31.5.2023.

 • KORAK PO KORAK DO ZAPOSLENJA

  Projekt “Korak po korak do zaposlenja” financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
  Aktivnosti su usmjerene na dugotrajno nezaposlene osobe te povećanje njihovih kompetencija kroz obrazovanje odraslih, ali i njihovom radu na osobnom razvoju kroz potporu putem socijalnog mentorstva.

  Ukupna vrijednost projekta je: 1.468.236,90 kn

  Razdoblje provedbe: 6.3.2020.-6.3.2022.

 • Dnevni centar za djecu i mlade

  Projekt “Dnevni centar za djecu i mlade” financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
  Aktivnosti obuhvaćaju uključivanje korisnika te provedbu radionica s elementima engleskog jezika, poduka iz različitih predmeta, medijskih radionica, javnih događanja i izobrazbu stručnjaka za voditelje rada s mladima i dr.

  Ukupna vrijednost projekta je: 1.205.873,95 kn

  Razdoblje provedbe: 6.2.2020.-6.2.2023.

 • OD VRTA DO STOLA

  Projekt financira Grad Beli Manastir i Osječko-baranjska županija, a namijenjen je djeci i mladima s ciljem povećanja znanja i vještina te same kulture vrtlarenja, ali i društveno korisnog rada te vođenja domaćinstva kroz radionice i akcije na otvorenom.

 • Mala škola domaćinstva

  Projekt namijenjen djeci i mladima kako bi razvili i/ili usavršili svoja znanja i vještine vođenja domaćinstva i to kroz radionice učenja pravljenja lakših objeda, postavljanje stola, manjih popravaka šivanjem i krpanjem itd.

  Kroz ovaj projekt obilježit ćemo i Međunarodni dan obitelji kroz tradicionalno druženje u prirodi s djecom, mladima, obiteljima, udomiteljima i volonterima.

  Projekt je financiran sredstvima Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije.

 • obrazovni klub

  Program Obrazovni klub je usmjeren mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi ili drugih oblika skrbi te ostalim mladima u riziku od socijalne isključenosti kako bi se putem kontinuirane stručne podrške kroz individualni i grupni rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije prevenirali daljnji socijalni rizici.

  Aktivnosti u programu su:
  •Klub za zapošljavanje – korištenje napredne tehnologije u svrhu pretraživanja internetskih stranica koje oglašavaju slobodna radna mjesta, ciklusi komunikacijskih radionica i sl.,
  •Individualno mentorstvo – podrška u pripremi zamolbi i životopisa, pripremi za razgovor za potencijalni posao i sl.,
  •Osposobljavanje – prekvalifikacije ili dokvalifikacije u učilištima za različita zanimanja,
  •Polaganje vozačkog ispita,
  •Komunikacijski trening

  Program Obrazovni klub provodi udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. tijekom razdoblja od 36 mjeseci (s početkom provedbe 1. srpnja 2017.), a u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Gradom Beli Manastir uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 • Institucionalna podrška

  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odobrila je „Institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga“ za udrugu Projekt građanske demokratske inicijative za razdoblje od 2017-2019.