pretraživanje facebook

Projekti

naslovna / Projekti
 • KORAK PO KORAK DO ZAPOSLENJA

  Projekt “Korak po korak do zaposlenja” financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
  Aktivnosti su usmjerene na dugotrajno nezaposlene osobe te povećanje njihovih kompetencija kroz obrazovanje odraslih, ali i njihovom radu na osobnom razvoju kroz potporu putem socijalnog mentorstva.

  Ukupna vrijednost projekta je: 1.468.236,90 kn

  Razdoblje provedbe: 6.3.2020.-6.3.2022.

 • Dnevni centar za djecu i mlade

  Projekt “Dnevni centar za djecu i mlade” financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda – Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
  Aktivnosti obuhvaćaju uključivanje korisnika te provedbu radionica s elementima engleskog jezika, poduka iz različitih predmeta, medijskih radionica, javnih događanja i izobrazbu stručnjaka za voditelje rada s mladima i dr.

  Ukupna vrijednost projekta je: 1.205.873,95 kn

  Razdoblje provedbe: 7.2.2020.-6.2.2023.

 • OD VRTA DO STOLA

  Projekt financira Grad Beli Manastir i Osječko-baranjska županija, a namijenjen je djeci i mladima s ciljem povećanja znanja i vještina te same kulture vrtlarenja, ali i društveno korisnog rada te vođenja domaćinstva kroz radionice i akcije na otvorenom.

 • Mala škola domaćinstva

  Projekt namijenjen djeci i mladima kako bi razvili i/ili usavršili svoja znanja i vještine vođenja domaćinstva i to kroz radionice učenja pravljenja lakših objeda, postavljanje stola, manjih popravaka šivanjem i krpanjem itd.

  Kroz ovaj projekt obilježit ćemo i Međunarodni dan obitelji kroz tradicionalno druženje u prirodi s djecom, mladima, obiteljima, udomiteljima i volonterima.

  Projekt je financiran sredstvima Grada Belog Manastira i Osječko-baranjske županije.

 • obrazovni klub

  Program Obrazovni klub je usmjeren mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi ili drugih oblika skrbi te ostalim mladima u riziku od socijalne isključenosti kako bi se putem kontinuirane stručne podrške kroz individualni i grupni rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije prevenirali daljnji socijalni rizici.

  Aktivnosti u programu su:
  •Klub za zapošljavanje – korištenje napredne tehnologije u svrhu pretraživanja internetskih stranica koje oglašavaju slobodna radna mjesta, ciklusi komunikacijskih radionica i sl.,
  •Individualno mentorstvo – podrška u pripremi zamolbi i životopisa, pripremi za razgovor za potencijalni posao i sl.,
  •Osposobljavanje – prekvalifikacije ili dokvalifikacije u učilištima za različita zanimanja,
  •Polaganje vozačkog ispita,
  •Komunikacijski trening

  Program Obrazovni klub provodi udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. tijekom razdoblja od 36 mjeseci (s početkom provedbe 1. srpnja 2017.), a u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Gradom Beli Manastir uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 • Institucionalna podrška

  Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva odobrila je „Institucionalnu podršku stabilizaciji i/ili razvoju udruga“ za udrugu Projekt građanske demokratske inicijative za razdoblje od 2017-2019.

 • Zajedno do prava

  Ovaj projekt financira Ekumenska inicijativa žena iz Omiša u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. prosinca 2017. Ovim projektom želimo doprinijeti boljem razumijevanju ljudskih prava s posebnim naglaskom na ženska ljudska prava, te unaprjeđenju znanja o aktivnom građanstvu.

 • Mali vrtlari

  Ovaj projekt financiran je od strane Grada Belog Manastira. Tijekom provedbe potaknut ćemo djecu i mlade na sudjelovanje u aktivnostima koje su usmjerene zdravom životu i suživotu s prirodom.

 • Podrška razvoju udomiteljstva u Baranji

  Program usmjeren je promoviranju udomiteljstva djece, te pružanju kontinuirane podrške postojećim, ali i budućim udomiteljima. Nositelj ovog Programa je udruga Projekt građanske demokratske inicijative, dok su partneri Udruga mladeži zamijenite nam tugu osmijehom – ZANTO iz Karanca te Centar za socijalnu skrb Beli Manastir.
  Program je financiran je od strane Ministarstva za demografiju, mlade i socijalnu politiku na razdoblje od 36 mjeseci, s početkom provedbe 1. studenoga 2016. godine.

 • job college job clubs

  Partnerski projekt pružanja podrške nezaposlenima, posebice mladima, kroz intenzivan 3-tjedni program aktivnog rada na traženju posla, razvoju vještina i znanja koje doprinose konkurentnosti mladih na tržištu rada nositelja Instituta za razvoj tržišta rada u partnerstvu s portalom MojPosao, SOS Virovitica i Oppidum Požega.