pretraživanje facebook

Međunarodi dan obitelji

naslovna / Međunarodi dan obitelji
Projekt građanske demokratske inicijative

Autor: anadragila

Datum: 19.05.2021.

Kategorija: novosti

Dana 15. svibnja svake godine obilježava se Međunarodni dan obitelji. Sigurno bismo se složili da spomen na obitelj zaslužuje više od jednog dana jer je upravo ona temelj društva u kojemu razvijamo svoju osobnost, empatiju, tolerantnost, vjerovanja i ambicije. 

Udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. pri poticanju i podržavanju aktivnog sudjelovanja pojedinaca i grupa u stvaranju građanskog društva i demokracije, od svojih osnutaka posebnu pažnju pridaje aktivnostima usmjerenima udomiteljskim obiteljima. Provedene aktivnosti imaju za cilj unaprijediti i zaštititi prava udomljene djece, ali i pružiti aktivnu podršku svim članovima udomiteljskih obitelji. 

Svake srijede i četvrtka mladi iz sustava alternativne skrbi stječu nova znanja i vještine na radionicama domaćinstva, kreativnim i psiho-socijalnim radionicama gdje se na zabavan način obrađuju teme koje nisu zastupljene u školskom obrazovanju.

projekt građanske demokratske inicijative

Tako smo ovoga puta povodom Međunarodnog dana obitelji objedinili snage i pokazali kako uz malo truda i mašte mogu nastati rukotvorine poput nakita, privjesaka za ključeve, magneta, okvira za slike i aranžiranog cvijeća s porukama o obitelji.

Sudionici ove radionice vide kao priliku za vršnjačko druženje, razvoj kreativnosti i međusobnog razumijevanja u kojemu im potporu pružaju voditelji radionica, ali i svi članovi udruge nastojeći stvoriti ugodnu atmosferu, osjećaj doma i priliku za daljnjim napretkom. Kroz projekte “Podrška udomiteljstvu u Baranji”  i “Obrazovni klub” osigurano im je besplatno polaganje vozačkog ispita, osposobljavanje za jednostavna zanimanja, individualno mentorstvo i radionice na kojima se mladi pripremaju za tržište rada, savjetovanje i pomaganje nakon izlaska iz skrbi. Istovremeno su u mogućnosti dobiti potporu u učenju i pomoć pri izvršavanju školskih obaveza. U želji za ostvarenjem zacrtanih ciljeva, nastojat ćemo i dalje biti vjetar u leđa sudionicima svih naših aktivnosti. 

Projekti “Podrška udomiteljstvu u Baranji”  i “Obrazovni klub” sufinancirani su od strane Ministarstva rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.