pretraživanje facebook

menadžment volontera za mlade u riziku od socijalne isključenosti

naslovna / menadžment volontera za mlade u riziku od socijalne isključenosti
menadžment volontera za mlade u riziku od socijalne isključenosti

Autor: admin

Datum: 22.02.2017.

Kategorija: novosti trening

3.2.2016. u prostorijama Društvenog centra u Belom Manastiru, a u organizaciji Volonterskog centra iz Osijeka i udruge PGDI iz Belog Manastira održan je trening menadžmenta volontera za mlade u riziku od socijalne isključenosti.

Cjelodnevnom trening prisustvovalo je 12 predstavnika i volontera organizacija koje uključuju volontere u svoj rad, a trening su vodile Jelena Kamenko iz Volonterskog centra Osijek i Ana Rebrina iz udruge PGDI iz Belog Manastira.

Trening je jedna od aktivnosti u sklopu projekta „Kompetencije u volontiranju, kompetencije u životu“ u sklopu programa Erasmus+ kojeg u partnerstvu provode Volonterski centar iz Cluja, Rumunjska, Volonterski centar iz Osijeka, Projekt građanske demokratske inicijativa iz Belog Manastira, Sveučilište Matej Bel iz Banske Bistrice, Slovačka, Pedagoški licej Gheorghe Sincai, Zalazu, Rumunjska i Platforma volonterskih centara i organizacija iz Slovačke.

Sudionici treninga prošli su sljedeće teme: identifikacija i analiza mladih u riziku od socijalne isključenosti koji djeluju u zajednici, analiza koraka menadžmenta volontera za ciljane skupine, identificiranje odgovarajućih volonterskih pozicija i prikladnog okruženja za ciljane skupine, analiza prednosti, izazova i rizika menadžmenta volontera za ciljane skupine, identificiranje spremnosti organizacija za rad s mladima u riziku od socijalno isključenosti i razvijanje komunikacije i odnosa s volonterima u riziku od socijalne isključenosti, te na kraju dobili potvrde.