pretraživanje facebook

Obrazovni klub – priručnik

naslovna / Obrazovni klub – priručnik
Obrazovni klub

Autor: anadragila

Datum: 03.06.2019.

Kategorija: novosti

Obrazovni klub program je koji udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. iz Belog Manastira provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Gradom Belom Manastirom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ovaj program namijenjen je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi i ostalim socijalno ugroženim mladima, kao i nezaposlenim mladim ljudima.

Ove godine je održano 5 ciklusa radionica u različitim mjestima (Torjanci, Karanac, Beli Manastir, Darda.)

U sklopu tih ciklusa održano je ukupno 20 radionica sa sljedećim  tematikama:

1) ŽIVOTOPIS

2) MOLBA ZA POSAO

3) KAKO TRAŽITI POSAO

4) RAZGOVOR ZA POSAO.

Na ovih 20 radionica ukupno je sudjelovalo 25 korisnika u dobi od 16 do 23 godine sa završenom osnovnom ili srednjom školom, a sudionici su naučili napisati kvalitetan životopis i molbu za posao, te razvili komunikacijske vještine potrebne za tržište rada.

Nakon održanih radionica, kao nagradu za uloženi trud i vrijeme, polaznici su dobili diplome Kluba za zapošljavanje.

U sklopu ovog programa ove godine četvrto mladih osposobilo se za polaganje vozačkog ispita B kategorije, dvoje mladih za pedikera i na kraju četvero mladih za priprematelja pizze.

Održan je i rezidencijalni, komunikacijski trening gdje su mladi prepoznavali, jačali i oblikovali svoje komunikacijske vještine kao pripremu za buduće razgovore za posao, ali i svakodnevne situacije.

Na kraju ove godine provedbe programa tiskan je i priručnik pod naslovom Priručnik za aktivno traženje zaposlenja koji je namijenjen mladima za bolje snalaženje na otvorenom tržištu rada, a možete ga pronaći na kraju ovog teksta.

https://pgdi.hr/wp-content/uploads/2019/06/Obrazovni-klub-Priručnik-za-aktivno-traženje-zaposlenja.pdf