pretraživanje facebook

Otvorili smo vrata udrugama

naslovna / Otvorili smo vrata udrugama
društveno poduzetištvo

Autor: anadragila

Datum: 25.06.2021.

Kategorija: novosti projekt

Danas smo prvi puta ponosno otvorili vrata našeg centra udruzi koja korača prema društvenom poduzetništvu. Naime riječ je o udruzi “Srce” iz Sv.Ivana Zeline. 

Udruga ”Srce” radi s djecom s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelj. Trenutno imaju 34 zaposlenih i uistinu su jedinstveni. Njihovi članove imaju različite vrste teškoća i invaliditeta, motoričkih, mentalnih smetnji, poremećaje u ponašanju, Down sindrom, teškoće sluha, vida i slično. Pokretanjem društvenog poduzetništva planiraju osnažiti dosadašnji rad unutar zgrade za organizirano stanovanje. Ovakva stambena zajednica bit će prvi korak osoba s teškoćama i invaliditetom ka izgradnji okruženja za samoostvarenje. 

Što nas povezuje s udrugom “Srce”?

Prvenstveno nas povezuje nov način poslovanja, odnosno uvođenje društvenog poduzetništva. Zbog čega smo im otvorili vrata pred samo otvorenje centra. Ovih dana možete očekivati otvaranje naših vrata široj javnosti i to s uslugama praonice rublja i bowlinga. Vjerujte, nestrpljivi smo i jedva čekamo početi s radom! A  upravo smo o tome pričali zaposlenicima udruge “Srce”. 

Također, prezentirano je i to kako je nastala ideja o društvenom poduzetništvu. Mirela Alagić objasnila je kako kroz različite projekte kontinuirano radimo na podizanju kvalitete življenja u zajednici, ali samo projekt razvoja društvenog poduzetništva vodi nas do održivog poslovanja. Održivo poslovanje ponajprije je potrebno kako bi se pokrenula priča Stambene zajednice “Sunčica” i ostvarila naša želja pružanja sigurnosti mladima iz sustava udomiteljstva.

Nekada je teško odlučiti se na promjenu u organizaciji poslovanja, a nekada vapimo za njom. Nije važno u kojoj se situaciji nalazili, uvijek je lakše započeti ako imamo potporu i razumijevanje zajednice. Naša udruga odnedavno je zakoračila u društveno poduzetništvo, ali već sada imamo iskustvo koje rado dijelimo s ljudima i udrugama koje su zainteresirane za društveno poduzetništvo. 

Ako želite vidjeti kako i zašto prakticiramo društveno poduzetništvo ili učiti na primjeru dobre prakse javite nam se! Naša su vrata otvorena.

esf
esf

Ime projekta: Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru (UP.02.3.1.03.0082)

Ukupna vrijednost: 1.1077.908,40 kn (iznos sufinanciranja EU: 916.222,14 kn, RH: 161.686,26 kn)

Razdoblje provedbe 5.10.2020.-4.10.2022. godine