pretraživanje facebook

Podrška udomiteljstvu u Baranji & Obrazovni klub – prva godina provedbe

naslovna / Podrška udomiteljstvu u Baranji & Obrazovni klub – prva godina provedbe
podrška udomiteljstvu u baranju

Autor: anadragila

Datum: 07.06.2021.

Kategorija: novosti

Aktivnosti koje provodimo imaju za cilj unaprijediti i zaštiti prava djece i mladih, te pružiti aktivnu podršku udomiteljskim obiteljima. 

Sve što smo kroz prvu godinu ovih trogodišnjih programa radili imalo je isti nazivnik – rad s djecom i mladima u sustavu udomiteljstva. Udruga Projekt građanske demokratske inicijative (P.G.D.I.) poznata je po radu s djecom i mladima, a posebnu pažnju dajemo ovoj skupini čija nepovoljna životna situacija ne dotiče mnoge.  

Kako P.G.D.I. djeluje?

  • programi “Podrška udomiteljstvu u Baranji” i “Obrazovni klub” financirani su od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji socijalne politike
  • srijedom održavamo radionice domaćinstva
  • četvrtkom održavamo kreativne i psihosocijalne radionice
  • svakog radnog dana stojimo na raspolaganju za individualno mentorstvo, odnosno pomoć u savladavanju školskih obaveza, te pomoć pri pisanju prvih životopisa i molbi za posao
  • također, održavamo grupne radionice za sve mlade osobe koje su u potrazi za poslom
  • kako bi mladi lakše došli do zaposlenja omogućavamo im osposobljavanje, prekvalifikaciju i polaganje vozačkog ispita
  • programima osiguravamo stručno savjetovanje i pomaganje nakon izlaska iz skrbi pružene od strane socijalnog radnika, psihologa i pravnika

Prva godine provedbe programa obilježena je zajedničkim druženjem u centru za terapiju i aktivnosti pomoću konja- Emanuel smještenom u Bilju. Sudionici su imali priliku vidjeti kako izgleda život na ranču, što znači brinuti se o životinjama, kako timariti i jahati konja. Ovaj izlet pobudio je oduševljenje, ali i poneku pobjedu straha od jahanja. Posebno smo uživali u hranjenju konja, te se nadamo ponovnom posjetu u većem broju!


Više informacija o programima

Program “Podrška udomiteljstvu u Baranji” financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Aktivnosti imaju za cilj unaprijediti i zaštititi prava djece te pružiti aktivnu podršku udomiteljskim obiteljima kroz trogodišnje razdoblje.

Ukupna vrijednost projekta je: 690.000,00 kn

Razdoblje provedbe: 1.6.2020.-31.5.2023.

Partneri: CZSS Beli Manastir, Udruga mladeži Zamijenite nam tugu osmijehom ZANTO


Program “Obrazovni klub” financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Aktivnosti imaju za cilj unaprijediti podršku mladima koji izlaze iz udomiteljstva i drugih alternativnih oblika skrbi, ali i drugim mladim osobama koje se nalaze u nepovoljnim životnim okolnostima kroz trogodišnje razdoblje.

Ukupna vrijednost projekta je: 480.000,00 kn

Razdoblje provedbe: 1.6.2020.-31.5.2023.

Partner: CZSS Beli Manastir