pretraživanje facebook

Program Obrazovni klub – Klub za zapošljavanje i individualno mentorstvo

naslovna / Program Obrazovni klub – Klub za zapošljavanje i individualno mentorstvo
Obrazovni klub - radionice

Autor: anadragila

Datum: 18.05.2018.

Kategorija: novosti

Program Obrazovni klub namijenjen je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi i ostalim socijalno ugroženim mladima, kao i nezaposlenim mladim ljudima.

Klub za zapošljavanje i individualno mentorstvo neke su od aktivnosti koje se provode u sklopu programa Obrazovnog kluba. Klub za zapošljavanje osmišljen je kao interaktivni i mladim ljudima prilagođen četverodnevni trening. Na radionicama polaznici uče pisati životopis i molbu za posao, pretraživati oglase za slobodna radna mjesta i predstaviti se poslodavcu.

Radionice Kluba za zapošljavanje do sada su se održale u Karancu (prosinac 2017.), Lugu (siječanj 2018.), Dardi (veljača 2018.), Kneževim Vinogradima (ožujak 2018.) i Bolmanu (svibanj 2018.). U prvoj godini provedbe programa, radionicama Kluba za zapošljavanje nazočilo je više od 35 mladih ljudi.

U sklopu programa Obrazovni klub provođene su i aktivnosti individualnog mentorstva. Na individualnom mentorstvu mentorica je s korisnikom/com radila 1 na 1. Individualnim radom mentorica je korisnicima davala podršku u izradi molbi za posao i životopisa, pripremi za razgovor za posao, traženju posla i izradi karijernog plana. U prvoj godini provedbe programa, individualno mentorstvo polazilo je 10 mladih ljudi.

 

Udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. iz Belog Manastira provodi program Obrazovni klub u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir i Gradom Belim Manastirom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.