pretraživanje facebook

Program „Obrazovni klub“

naslovna / Program „Obrazovni klub“
Obrazovni klub

Autor: Ana Savanovic

Datum: 10.01.2024.

Kategorija: novosti projekt

Drugi trogodišnji program pod nazivom „Obrazovni klub“ je odobren u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“ kojeg je raspisalo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nositelj programa je udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I., a partneri u provedbi programa su Hrvatski zavod za socijalni rad Područni ured Beli Manastir i Grad Beli Manastir.

Cilj programa je unaprjediti podršku mladima koji izlaze iz udomiteljstva i drugih alternativnih oblika skrbi te drugim mladim osobama koji se nalaze u nepovoljnim životnim okolnostima kroz razvoj inovativnih socijalnih usluga te pružati kontinuiranu stručnu podršku mladima kroz individualni i grupni rad, osposobljavanja, prekvalifikacije i dokvalifikacije kako bi se spriječili daljnji socijalni rizici.

Planirane aktivnosti su: savjetovanje i pomaganje nakon izlaska iz skrbi, klub za zapošljavanje/obrazovi klub, osposobljavanje za vozača B kategorije, aktivnosti usmjerene podršci samostalnog života, radionice domaćinstva i planiranja kućnog budžeta, jačanje kapaciteta stručnih radnika te monitoring i evaluacija programa.