pretraživanje facebook

Programi „Podrška razvoju udomiteljstva u Baranji“ i „Obrazovni klub“

naslovna / Programi „Podrška razvoju udomiteljstva u Baranji“ i „Obrazovni klub“
MDOMSP

Autor: anadragila

Datum: 31.08.2017.

Kategorija: novosti

Poštovani udomitelji, djeco i mladi,

 

želimo vas i ovim putem informirati o načinima i vrstama podrške koje možete dobiti ili koristiti u sklopu programa koje udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. iz Belog Manastira provodi u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Beli Manastir, Udrugom mladeži „Zamijenite nam tugu osmijehom“ iz Karanca i Gradom Belim Manastirom uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 1. Program „Podrška razvoju udomiteljstva u Baranji“

Program je usmjeren na razvoj udomiteljstva u Baranji kroz promociju udomiteljstva i podršku udomiteljima u pružanju usluga putem informiranja, predavanja, okruglih stolova, psiho-socijalnih i kreativnih radionica te poduka u učenju.

Aktivnosti u programu:

 • Beli Manastir – psiho-socijalne i kreativne radionice održavaju se svakim tjedanom četvrtkom od 18:00 sati (za mlađu djecu/osnovnoškolce) i 20:00 sati (za stariju djecu/srednjoškolce) u Belom Manastiru, na adresi udruge Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. u Ulici Joszefa Antala 3. Za djecu i mlade iz okolnih mjesta organiziran je prijevoz kombi vozilom.
 • Karanac – kreativne radionice održavaju se svakim tjednom četvrtkom od 15:00 sati, a psiho-socijalne radionice zadnjim petkom u mjesecu od 15:00 sati u Karancu na adresi Udruge mladeži „Zamijenite nam tugu osmijehom“ u Ulici Petefi Šandora 67.
 • poduke u učenju (iz više različitih predmeta) organiziraju se tijekom cijele školske godine u dogovoru s voditeljima iz udruga i volonterima,
 • predavanja za potencijalne udomitelje i okrugli stolovi održavaju se jednom godišnje.

 

 1. Program „Obrazovni klub“

Program Obrazovni klub usmjeren je mladima koji izlaze ili su izašli iz udomiteljske skrbi ili drugih oblika skrbi te ostalim mladima u riziku od socijalne isključenosti kako bi se putem kontinuirane stručne podrške kroz individualni i grupni rad, prekvalifikacije i dokvalifikacije prevenirali daljnji socijalni rizici.

Aktivnosti u programu:

 • Klub za zapošljavanje – korištenje napredne tehnologije u svrhu pretraživanja internetskih stranica koje oglašavaju slobodna radna mjesta, ciklusi komunikacijskih radionica i sl.,
 • Individualno mentorstvo – podrška u pripremi zamolbi i životopisa, pripremi za razgovor za potencijalni posao i sl.,
 • osposobljavanje – prekvalifikacije ili dokvalifikacije u učilištima za različita zanimanja,
 • polaganje vozačkog ispita,
 • komunikacijski trening.

 

Udomitelje molimo da upute udomljenu djecu i mlade o mogućnostima koje su predviđene programima te da nas za sve dodatne informacije slobodno kontaktirate. Informacije šaljemo i udomiteljima koji trenutno nemaju djecu na smještaju kako bi bili informirani ukoliko uskoro dođe do smještaja novog djeteta ili djece.

 

Za dodatne informacije o programima kontaktirajte udrugu P.G.D.I. na tel. 031 702 088, 031 705 089 ili na mob. 098 386 454 (voditeljica Mirela Alagić).

 

Biti udomitelj i pomagati djecu u svom domu jedno je od najhumanijih poziva.

 

S osobitim poštovanjem

predsjednica udruge P.G.D.I. i voditeljica programa Mirela Alagić.

PGDIMDOMSP