pretraživanje facebook

zaklada put

naslovna / zaklada put
Zaklada PUT

Autor: anadragila

Datum: 07.09.2017.

Kategorija: novosti

Zahtjev za registraciju Zaklade PUT 30. kolovoza 2017. poslan u Ministarstvo uprave

 

Više od godinu dana trajale su pripreme za osnivanje Zaklade PUT. Pripreme su obuhvaćale provedbu istraživanja, osmišljavanje naziva zaklade, formiranje Savjetodavnog odbora Zaklade PUT (u osnivanju), strateško planiranje, provedbu kampanja s ciljem predstavljanja zaklade javnosti i druge aktivnosti. Aktivnosti su provedene u sklopu projekta „Povjerenje u lokalnu filantropiju“ kojeg je provodila Zaklada Slagalica iz Osijeka u partnerstvu s udrugom Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I. iz Belog Manastira i udrugom ODRAZ iz Zagreba uz financijsku podršku Europske unije i sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Tijekom kampanje za prikupljanje osnivačkog pologa za Zakladu PUT na web stranici www.doniraj.org prikupljeno je 6.244,80 kuna kojima je premašen početni planirani iznos od 5.000,00 kuna. Istome su se pripojila i sredstva koja su nakon kampanje pristigla na podračun udruge P.G.D.I. te je ukupan iznos od 8.526,40 kuna položen na poseban račun u banci kao osnivački polog Zaklade PUT.

 

Tijekom lipnja 2017. godine provedeno je financijsko vještačenje za potrebe osnivanja zaklade. Svi potrebni dokumenti koji su uključivali zahtjev za osnivanje zaklade, mišljenje financijskog vještaka, izvadak iz registra za zakladnika, odluku udruge P.G.D.I. o osnivanju zaklade i potvrdu banke kod koje je položen novčani iznos pripremljeni su i 30. kolovoza 2017. godine upućeni na adresu Ministarstva uprave.

 

Sada smo u iščekivanju odgovora, odnosno Rješenja od strane Ministarstva uprave kako bi mogli poduzimati daljnje korake za rad jer svrha Zaklade PUT je doprinijeti kvalitetnom i sigurnom osamostaljivanju mladih koji izlaze iz udomiteljstva na području Baranje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OZNAKE: