pretraživanje facebook

Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru

naslovna / Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru
društveno poduzetništvo

Autor: anadragila

Datum: 28.01.2021.

Kategorija: novosti

Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru

Danas je održana početna konferencija P.G.D.I.-jevog projekta “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru”.


Projekt se financira na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.077.908,40 kuna na razdoblje od 5.10.2020. – 4.10.2022. godine.

Sam projekt usmjeren je na stjecanje znanja i vještina zaposlenika i nezaposlenih članova udruge o društvenom poduzetništvu te podupiranje poslovanja društvenog poduzeća i društvenih poduzetnika. Projektom će se opremiti moderna praonica rublja za profesionalne potrebe, ali i potrebe građana.

Projektom se pokušava smanjiti socijalna isključenost mladih koji su odrasli u alternativnoj skrbi.

Projektni partneri P.G.D.I.u su Grad Beli Manastir i Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira (BARA). 

Na početnoj konferenciji  riječ su, osim voditeljice projekta Mirele Alagić, imali i predstavnici naših projektnih partnera: gradonačelnik Grada Belog Manastira g. Tomislav Rob i ravnatelj Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira g. Denis Čeh.

Voditeljica pododjela za nominiranje i upravljanje projektima gđa. Laura Blagus govorila je o dosadašnjim rezultatima Intervencijskog plana Grada Belog Manastira u sklopu kojeg je renovirana postojeća građevina u vlasništvu Grada Belog Manastira u prigradskom naselju Šećerana – PEER centar – koji sadrži prostor DV Cvrčak, prostor športsko-rekreacijske namjene (prostor bowlinga s pratećim sadržajima), prostor gospodarske namjene (Poduzetnički inkubator, uredi uprave ustanova, prostor LAG Baranja i sl.), hostel s 21 smještajnom jedinicom te u samom potkrovlju prostor stambene zajednice “Sunčica” koji će biti namijenjen za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva. Površina ukupnog prostora je 6.285 m2.

PGDIBARAGrad Beli Manastir